كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الأول المتوسط (Super Goal 1) › Unit 9: What Do You Do?

Simple Present Tense and why/because · المضارع البسيط

الإنجليزية للصف الأول المتوسط (Super Goal 1) · Unit 9: What Do You Do? · Lesson 2 · الفصل الدراسي الثاني

العب هذا الدرس

أسئلة الدرس (12 سؤالًا) · Questions

  1. He ____ in a hospital.
    Answer: works
  2. They ____ cars.
    Answer: repair
  3. She ____ English at a school.
    Answer: teaches
  4. "What does he do?" – "He ____ a pilot."
    Answer: is
  5. "____ she work in a bank?"
    Answer: Does
  6. "Does he drive a bus?" – "No, he ____."
    Answer: doesn't
  7. My father ____ coffee every morning.
    Answer: drinks
  8. "Why do you like your job?" – "____ I help people."
    Answer: Because
  9. I love animals, ____ I want to be a vet.
    Answer: so
  10. The third-person form of "fly" is:
    Answer: flies
  11. The third-person form of "go" is:
    Answer: goes
  12. We use the simple present for:
    Answer: facts and habits

دروس أخرى في Unit 9: What Do You Do?