كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الثالث المتوسط (Super Goal 3) › Unit 1: Lifestyles · أنماط الحياة

Grammar: Simple Present, Frequency & All/Both/Neither/None · القواعد: المضارع البسيط والتكرار

الإنجليزية للصف الثالث المتوسط (Super Goal 3) · Unit 1: Lifestyles · أنماط الحياة · Lesson 1-2 · الفصل الدراسي الأول

العب هذا الدرس

Lesson idea · فكرة الدرس

Use the simple present for habits and routines, adverbs and expressions of frequency, questions with how often/how much/how long, and all/both/neither/none.

Key points · أهم النقاط

Vocabulary · المفردات

always: دائمًا
usually: عادةً
often: غالبًا
sometimes: أحيانًا
seldom/rarely: نادرًا
hardly ever: نادرًا جدًّا
never: أبدًا
once/twice a week: مرة/مرتين أسبوعيًّا
from time to time: من حين لآخر
both: كلاهما
neither: لا أحد من الاثنين
none: لا أحد (من ثلاثة فأكثر)

أسئلة الدرس (12 سؤالًا) · Questions

  1. Arthur ____ goes rock climbing; maybe once every two months.
    Answer: occasionally
  2. "____ do you play tennis?" – "Twice a week."
    Answer: How often
  3. "____ time do you spend on the computer?" – "About three hours a day."
    Answer: How much
  4. "____ does the flight take?" – "Two hours."
    Answer: How long
  5. Refaa ____ drinks coffee. She hates it.
    Answer: never
  6. He ____ late for school; the teacher is very angry with him.
    Answer: is always
  7. My brother ____ to the gym every evening.
    Answer: goes
  8. "Do you and your brother like sports?" – "Yes, ____ of us play football."
    Answer: both
  9. I have two cousins. ____ of them likes coffee; they both drink tea.
    Answer: Neither
  10. There are five students in the group. ____ of them was absent; everyone came.
    Answer: None
  11. All of my friends ____ video games.
    Answer: play
  12. ____ Faisal eat breakfast every morning?
    Answer: Does

دروس أخرى في Unit 1: Lifestyles · أنماط الحياة