كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) › Unit 10: It's a Bargain! · إنها صفقة رابحة!

Reading & Writing: The Best Place to Shop—and Be! · القراءة والكتابة: أفضل مكان للتسوق

الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) · Unit 10: It's a Bargain! · إنها صفقة رابحة! · Lesson 10-3 · الفصل الدراسي الثاني

العب هذا الدرس

Lesson idea · فكرة الدرس

Reading about traditional markets in Riyadh; a survey of a teen's shopping habits; writing about e-shopping.

Key points · أهم النقاط

Vocabulary · المفردات

souq: سوق شعبي
secondhand: مستعمل
bargain: صفقة رخيصة
fraction of the price: جزء صغير من السعر
antiques: تحف قديمة
souvenirs: هدايا تذكارية
livestock: الماشية
produce: الخضار والفواكه الطازجة
atmosphere: أجواء
refund: استرداد المال

أسئلة الدرس (13 سؤالًا) · Questions

  1. Where are the best prices usually found, according to the text?
    Answer: in street markets
  2. What is Haraj?
    Answer: a large secondhand market east of Riyadh
  3. Does Haraj only sell used items?
    Answer: No, it sells both new and used items.
  4. Which area is home to many traditional markets selling electronics, jewelry, perfume and furniture?
    Answer: Al-Bat'ha
  5. Where can you find antiques and souvenirs near Al-Masmak Fort?
    Answer: Al-Thumairi
  6. Which market is famous for gold?
    Answer: Al-Deira
  7. Where can you buy a camel?
    Answer: Souq Al-Jimal
  8. What is the main attraction of traditional markets for many people?
    Answer: the cultural experience
  9. At outlet stores, you can buy brand-name clothes for ____.
    Answer: a fraction of the price
  10. Why doesn't Faisal shop online?
    Answer: He doesn't trust the security features on the Internet.
  11. What does Faisal spend most of his money on?
    Answer: food, video games and electronic stuff
  12. According to the e-shopping text, online shopping is ____.
    Answer: convenient, quick and easy
  13. Why did the writer once exchange a bicycle helmet?
    Answer: It was too small.

دروس أخرى في Unit 10: It's a Bargain! · إنها صفقة رابحة!