كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) › Unit 11: There's No Comparison · لا مجال للمقارنة

Unit 11 Vocabulary & Amazing Facts · المفردات وحقائق مدهشة

الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) · Unit 11: There's No Comparison · لا مجال للمقارنة · Lesson 11-1 · الفصل الدراسي الثاني

العب هذا الدرس

Lesson idea · فكرة الدرس

Amazing facts about the world: football, the Burj Al Arab, the great white shark, diamonds, the Arabian oryx and the peregrine falcon.

Key points · أهم النقاط

Vocabulary · المفردات

spectacular: مذهل
architectural wonder: معجزة معمارية
luxurious: فاخر
suite: جناح فندقي
species: نوع (من الكائنات)
predatory: مفترس
prey: فريسة
endangered: مهدد بالانقراض
extinct: منقرض
reintroduce: يعيد إدخال
habitat: موطن طبيعي
approximately: تقريبًا
weigh: يزن

أسئلة الدرس (13 سؤالًا) · Questions

  1. What is the world's most popular international team sport?
    Answer: football
  2. How often do over a billion people watch the World Cup?
    Answer: every four years
  3. What does the Burj Al Arab look like?
    Answer: a huge sail
  4. Where is the Burj Al Arab built?
    Answer: on a human-made island
  5. How tall is the Burj Al Arab?
    Answer: 321 meters
  6. How many teeth does a great white shark have?
    Answer: about 3,000
  7. How long ago did the great white shark exist?
    Answer: 350 million years ago
  8. Which is the world's biggest city with the most people?
    Answer: Tokyo
  9. What is the most popular fruit in the world?
    Answer: the banana
  10. What are the world's hardest elements?
    Answer: diamonds
  11. What happened to the Arabian oryx in the 1970s?
    Answer: It was extinct in the wild.
  12. What is the fastest moving creature on Earth?
    Answer: the peregrine falcon
  13. An animal that is hunted by another animal is its ____.
    Answer: prey

دروس أخرى في Unit 11: There's No Comparison · لا مجال للمقارنة