كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) › Unit 13: What's the Weather Like? · كيف هو الطقس؟

Reading & Writing: Can Weather Affect People's Moods? · القراءة والكتابة: هل يؤثر الطقس على المزاج؟

الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) · Unit 13: What's the Weather Like? · كيف هو الطقس؟ · Lesson 13-3 · الفصل الدراسي الثاني

العب هذا الدرس

Lesson idea · فكرة الدرس

Reading a survey about how weather affects moods; Adel moving to Abha; mood and weather adjectives.

Key points · أهم النقاط

Vocabulary · المفردات

mood: مزاج
mental health: الصحة النفسية
positive impact: أثر إيجابي
depression: اكتئاب
Seasonal Affective Disorder (SAD): الاضطراب العاطفي الموسمي
dreary/gloomy: كئيب
energetic/lively: نشيط/مفعم بالحيوية
miserable/depressed: بائس/مكتئب
couch potato: كسول يقضي وقته أمام التلفاز
trainee: متدرب

أسئلة الدرس (13 سؤالًا) · Questions

  1. According to new research, what can warm, sunny weather do?
    Answer: have a positive impact on mental health and mood
  2. What is Seasonal Affective Disorder (SAD)?
    Answer: a depression that comes back every winter
  3. Where does Ibrahim live?
    Answer: Jeddah, Saudi Arabia
  4. What is the temperature in Jeddah in the winter, according to Ibrahim?
    Answer: about 29 degrees Celsius
  5. What does Ibrahim hope to see one day?
    Answer: the snow
  6. How many beaches does Felipe's island have?
    Answer: about two hundred
  7. How does Felipe feel on cold, windy days?
    Answer: He feels down.
  8. How does Keith feel when it's rainy and dreary?
    Answer: tired and depressed
  9. How often does it rain in England, according to Keith?
    Answer: about one day out of three
  10. When is Keith more energetic?
    Answer: when it's sunny
  11. What work will Adel do in Abha?
    Answer: He's going to be a trainee in an international hotel.
  12. Why isn't Adel going to Abha immediately?
    Answer: He wants to spend the rest of the summer with his family.
  13. "Please turn up the heat. It's ____ in here."
    Answer: freezing

دروس أخرى في Unit 13: What's the Weather Like? · كيف هو الطقس؟