كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) › Unit 5: Is There Any Ice Cream? · هل يوجد أي آيس كريم؟

Reading & Writing: Globalization of Foods · القراءة والكتابة: عولمة الأطعمة

الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) · Unit 5: Is There Any Ice Cream? · هل يوجد أي آيس كريم؟ · Lesson 5-3 · الفصل الدراسي الأول

العب هذا الدرس

Lesson idea · فكرة الدرس

Reading about international fast-food chains and ethnic foods around the world; ordering in a restaurant; writing a recipe with sequence words.

Key points · أهم النقاط

Vocabulary · المفردات

globalization: العولمة
chain: سلسلة مطاعم
ethnic food: طعام شعبي لبلد معين
compete: ينافس
brand: علامة تجارية
originally: في الأصل
pizzeria: مطعم بيتزا
sequence words: كلمات الترتيب

أسئلة الدرس (14 سؤالًا) · Questions

  1. According to the text, what is popular in KSA at McDonald's?
    Answer: the McArabia sandwich
  2. Where can you get a shrimp burger at McDonald's?
    Answer: in Japan
  3. What is the most popular soft drink in Peru?
    Answer: Inca Kola
  4. What did Coca Cola do when it couldn't compete in Peru?
    Answer: It bought the Inca Kola factory.
  5. How many Starbucks coffee shops are there in China?
    Answer: about 4,800
  6. In China, people usually drink tea, but ____ is becoming more and more popular.
    Answer: coffee
  7. Where is pizza originally from?
    Answer: Italy
  8. How many pizzerias are there in the U.S.?
    Answer: over 78,000
  9. What is another name for shawarma?
    Answer: doner
  10. Is pizza similar in Italy and New York?
    Answer: Yes, it tastes more or less the same.
  11. What does Brandon order as a main dish?
    Answer: the steak
  12. What does Brandon want to drink?
    Answer: some water, no ice
  13. To boil an egg, ____ boil the water in a pot. (the first step)
    Answer: first
  14. Fry the onion in oil ____ it is golden brown.
    Answer: until

دروس أخرى في Unit 5: Is There Any Ice Cream? · هل يوجد أي آيس كريم؟