كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) › Unit 9: Let's Go Out · لنخرج

Unit 9 Vocabulary: Free-Time Activities & Chores · المفردات: أنشطة الفراغ والأعمال المنزلية

الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) · Unit 9: Let's Go Out · لنخرج · Lesson 9-1 · الفصل الدراسي الثاني

العب هذا الدرس

Lesson idea · فكرة الدرس

Things we do for fun and chores we have to do around the house; making suggestions and giving excuses.

Key points · أهم النقاط

Vocabulary · المفردات

chore: عمل منزلي
obligation: التزام/واجب
do the laundry: يغسل الملابس
mow the lawn: يقص العشب
take out the garbage: يُخرج القمامة
dust: ينفض الغبار
iron the clothes: يكوي الملابس
babysit: يرعى طفلًا
go bowling: يلعب البولينج
go for a drive: يذهب في نزهة بالسيارة
hang out: يقضي الوقت

أسئلة الدرس (12 سؤالًا) · Questions

  1. Things you have to do around the house are ____.
    Answer: chores
  2. Washing clothes is ____.
    Answer: doing the laundry
  3. Cutting the grass in the garden is ____.
    Answer: mowing the lawn
  4. Taking care of a small child while the parents are out is ____.
    Answer: babysitting
  5. Which is a free-time activity, not a chore?
    Answer: go bowling
  6. Which is a chore?
    Answer: iron the clothes
  7. "What should we do this evening?" – "____ hang out at the mall?"
    Answer: Why don't we
  8. Why can't Josh go for a ride with Mike?
    Answer: He has to clean his room.
  9. What does Badr suggest?
    Answer: hanging out at the mall
  10. "____, Josh! Let's go for a ride. It's a beautiful day!"
    Answer: Come on
  11. I study hard because I don't want to ____ my parents. They believe in me.
    Answer: let down
  12. Why can't Yahya go cycling to the beach with Fahd?
    Answer: He has to take care of his little brother.

دروس أخرى في Unit 9: Let's Go Out · لنخرج