كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الأول المتوسط (Super Goal 1) › Unit 2: What Day Is Today?

Prepositions in/on with Dates & our, their · حروف الجر مع التواريخ

الإنجليزية للصف الأول المتوسط (Super Goal 1) · Unit 2: What Day Is Today? · Lesson 3 · الفصل الدراسي الأول

العب هذا الدرس

أسئلة الدرس (12 سؤالًا) · Questions

  1. My birthday is ____ May.
    Answer: in
  2. The test is ____ Monday.
    Answer: on
  3. We have a holiday ____ December 2nd.
    Answer: on
  4. School starts ____ September.
    Answer: in
  5. We use "in" with:
    Answer: months and years
  6. We use "on" with:
    Answer: days and dates
  7. I was born ____ 2013.
    Answer: in
  8. We have a match ____ Friday.
    Answer: on
  9. We are brothers. This is ____ house.
    Answer: our
  10. They are students. That is ____ school.
    Answer: their
  11. "Are these ____ books, children?"
    Answer: your
  12. The possessive adjective for "we" is:
    Answer: our

دروس أخرى في Unit 2: What Day Is Today?