كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) › Unit 1: Are You Here on Vacation? · هل أنت هنا في إجازة؟

Reading & Conversation: The Place to Stay · القراءة والمحادثة: مكان الإقامة

الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) · Unit 1: Are You Here on Vacation? · هل أنت هنا في إجازة؟ · Lesson 1-3 · الفصل الدراسي الأول

العب هذا الدرس

Lesson idea · فكرة الدرس

Reading about youth hostels and S.A.Y.H.A., and a hotel check-in conversation.

Key points · أهم النقاط

Vocabulary · المفردات

hostel: نُزُل الشباب
backpacker: رحالة يحمل حقيبة ظهر
budget: ميزانية
afford: يستطيع تحمل التكلفة
accommodations: أماكن الإقامة
inexpensive: غير مكلف
facilities: مرافق
socializing: التواصل الاجتماعي
concierge: موظف خدمة النزلاء

أسئلة الدرس (14 سؤالًا) · Questions

  1. Why are youth hostels good for backpackers and students?
    Answer: They are inexpensive.
  2. How many hostels are there in the world today?
    Answer: more than 4000
  3. In how many Saudi cities does S.A.Y.H.A. offer accommodations?
    Answer: 21
  4. Why are the accommodations in hostels inexpensive?
    Answer: Guests usually share rooms and bathrooms.
  5. "You are allowed to cook in all youth hostels." According to the text, this is ____.
    Answer: false – only some hostels offer cooking facilities
  6. Hostels are good places for ____.
    Answer: meeting people and making friends
  7. S.A.Y.H.A. holds ____.
    Answer: sports and painting competitions
  8. Some hostels are even inside ____.
    Answer: old historic buildings, castles and boats
  9. "Young tourists are usually rich." According to the text this is ____.
    Answer: false
  10. What is Ibrahim's last name?
    Answer: Ghazali
  11. Is Ibrahim at the hotel on business?
    Answer: No, he's on vacation with his family.
  12. How long is Ibrahim staying at the hotel?
    Answer: four days
  13. What is Ibrahim's room number?
    Answer: 705
  14. Where can Ibrahim find out about city tours?
    Answer: with the concierge

دروس أخرى في Unit 1: Are You Here on Vacation? · هل أنت هنا في إجازة؟