كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) › Unit 1: Are You Here on Vacation? · هل أنت هنا في إجازة؟

Unit 1 Vocabulary & Functions · مفردات ووظائف لغوية

الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) · Unit 1: Are You Here on Vacation? · هل أنت هنا في إجازة؟ · Lesson 1-1 · الفصل الدراسي الأول

العب هذا الدرس

Lesson idea · فكرة الدرس

Greeting people, introducing yourself and others, giving personal information and checking into a hotel.

Key points · أهم النقاط

Vocabulary · المفردات

nickname: اسم الدلع/الشهرة
nationality: الجنسية
occupation: المهنة
reservation: حجز
reception desk: مكتب الاستقبال
key card: بطاقة المفتاح
fill in: يملأ (استمارة)
check into: يسجّل الدخول (فندق)
date of birth: تاريخ الميلاد
festival: مهرجان
introduce: يقدّم/يعرّف
spell: يتهجّى

أسئلة الدرس (14 سؤالًا) · Questions

  1. A: "Lee, I'd like to introduce you to Joe." Joe: "____"
    Answer: Nice to meet you.
  2. A: "Thank you so much." B: "____"
    Answer: You're welcome.
  3. A: "I'm so sorry." B: "____"
    Answer: That's all right.
  4. A: "How are you doing?" B: "____"
    Answer: Fine, thanks.
  5. Which expression is a farewell?
    Answer: Take care.
  6. "My name is Robert, but everyone calls me Bob." Bob is his ____.
    Answer: nickname
  7. On the hotel form, Ketan wrote "novelist" next to ____.
    Answer: occupation
  8. Waiter: "Your orange juice, sir. ____" Customer: "Thanks a lot."
    Answer: Here you are.
  9. Clerk: "Here's your key card. Your room is 705. ____" Ibrahim: "Thank you!"
    Answer: Have a nice stay.
  10. Please ____ this form with your name and address.
    Answer: fill in
  11. At a hotel, you get your key card from the ____.
    Answer: reception desk
  12. Ketan: "I was born in Mumbai, but I was ____ in New Delhi."
    Answer: raised
  13. "I have a ____. My name's Ibrahim Ghazali." (at a hotel)
    Answer: reservation
  14. Ali is from Riyadh, so on the form he wrote "Saudi" next to ____.
    Answer: nationality

دروس أخرى في Unit 1: Are You Here on Vacation? · هل أنت هنا في إجازة؟