كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) › Unit 13: What's the Weather Like? · كيف هو الطقس؟

Unit 13 Vocabulary: Weather & Seasons · المفردات: الطقس والفصول

الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) · Unit 13: What's the Weather Like? · كيف هو الطقس؟ · Lesson 13-1 · الفصل الدراسي الثاني

العب هذا الدرس

Lesson idea · فكرة الدرس

Weather words, seasons and temperatures in cities around the world; weather forecasts.

Key points · أهم النقاط

Vocabulary · المفردات

forecast: توقعات الطقس
humidity: الرطوبة
temperature: درجة الحرارة
degree: درجة
season: فصل
fall: الخريف
spring: الربيع
hurricane: إعصار
cloudy: غائم
windy: عاصف
partly cloudy: غائم جزئيًا
unpredictable: لا يمكن توقعه
breathtaking: يخطف الأنفاس
barometer: البارومتر (مقياس الضغط الجوي)
cherry blossom: زهر الكرز

أسئلة الدرس (13 سؤالًا) · Questions

  1. A report that tells what the weather will be like is a weather ____.
    Answer: forecast
  2. The amount of water in the air is ____.
    Answer: humidity
  3. A very strong storm with violent wind is a ____.
    Answer: hurricane
  4. Weather that you can't predict is ____.
    Answer: unpredictable
  5. Which city has really hot, very dry summers in the text?
    Answer: Jeddah
  6. What will Tomi see in the spring in Kyoto?
    Answer: the cherry blossoms
  7. What is attractive about Canada in the fall?
    Answer: Trees lose their leaves and offer a magnificent display of colors.
  8. Why won't Adnan stay in Jeddah in July and August?
    Answer: It's extremely hot.
  9. Where will Adnan probably go in the summer?
    Answer: to Abha, to visit his cousins and enjoy the mountains
  10. How much snow does Chicago get per year?
    Answer: about 100 centimeters
  11. Will Hurricane George cause damage in Mexico?
    Answer: No, it will stay over the gulf.
  12. What does a barometer measure?
    Answer: changes in atmospheric pressure
  13. "It depends." is a way to say ____.
    Answer: you are not certain

دروس أخرى في Unit 13: What's the Weather Like? · كيف هو الطقس؟