كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) › Unit 15: Today's News · أخبار اليوم

Reading & Writing: Age Means Nothing · القراءة والكتابة: العمر لا يعني شيئًا

الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) · Unit 15: Today's News · أخبار اليوم · Lesson 15-3 · الفصل الدراسي الثاني

العب هذا الدرس

Lesson idea · فكرة الدرس

A newspaper article about brave six-year-old Marta Garcia; Robert stuck in an elevator; writing a news summary.

Key points · أهم النقاط

Vocabulary · المفردات

headline: عنوان الخبر
stranger: غريب
thief/carjacker: لص/سارق سيارات
fight back: يقاوم
grip: قبضة
disappear: يختفي
brave: شجاع
summary: ملخص
event chain: سلسلة الأحداث
trapped: محتجز

أسئلة الدرس (13 سؤالًا) · Questions

  1. How old was Marta Garcia?
    Answer: six
  2. Who was with Marta in the backseat?
    Answer: her three-year-old brother
  3. What did the stranger want to do?
    Answer: steal the car
  4. What happened to Marta's father when he was holding on to the car door?
    Answer: He lost his grip and fell onto the road.
  5. What did Marta do to the carjacker?
    Answer: She hit him with her fists and pulled his hair.
  6. Why did the carjacker stop the car?
    Answer: He got tired of Marta hitting him.
  7. What did Marta do after the thief ordered them out?
    Answer: She took her brother from his car seat and helped him get out.
  8. What did Marta say?
    Answer: "I wasn't scared. I wanted us to be safe."
  9. What did the local police officer say about Marta?
    Answer: She is a brave little girl.
  10. What was Robert doing when the elevator broke down?
    Answer: delivering a pizza and a bottle of soda
  11. Why didn't Robert use his cell phone?
    Answer: He wasn't carrying it. He forgot it.
  12. How long was Robert stuck in the elevator?
    Answer: 10 hours
  13. When you write a summary, you should NOT ____.
    Answer: add your own opinions

دروس أخرى في Unit 15: Today's News · أخبار اليوم