كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) › Unit 16: Have You Ever...? · هل سبق لك أن...؟

Unit 16 Vocabulary: Exciting Experiences · المفردات: تجارب مثيرة

الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) · Unit 16: Have You Ever...? · هل سبق لك أن...؟ · Lesson 16-1 · الفصل الدراسي الثاني

العب هذا الدرس

Lesson idea · فكرة الدرس

Talking about exciting and unusual experiences: hang gliding, desert safari, cliff hanging, shark diving and riding camels.

Key points · أهم النقاط

Vocabulary · المفردات

hang gliding: الطيران الشراعي
desert safari: رحلة سفاري صحراوية
cliff hanging: التعلق بالمنحدرات
harness: حزام أمان
rope: حبل
shark diving: الغوص مع أسماك القرش
cage: قفص
weird: غريب
frightening: مخيف
up close: عن قرب
zorse: حيوان نصفه حمار وحشي ونصفه حصان

أسئلة الدرس (13 سؤالًا) · Questions

  1. A zorse is half zebra and half ____.
    Answer: horse
  2. What has Omar done?
    Answer: He has been hang gliding.
  3. Where did Qassim's family eat durian fruit?
    Answer: in Malaysia
  4. Where did Adnan ride a camel?
    Answer: in Egypt
  5. When did Faisal go on a desert safari?
    Answer: two years ago near Riyadh
  6. Why hasn't Don tried cliff hanging?
    Answer: There are no ropes and no harness – it's crazy.
  7. "John has flown in a small plane before." Is this true?
    Answer: No. This is his first time.
  8. Equipment that holds you safely when you climb is a ____.
    Answer: harness
  9. Something very strange is ____.
    Answer: weird
  10. A: "I'm going to jump off the roof with an umbrella!" B: "____ You'll hurt yourself!"
    Answer: You're out of your mind!
  11. When the lion roared next to our car, I was ____. I couldn't stop shaking.
    Answer: scared to death
  12. "Definitely" expresses ____.
    Answer: a high degree of certainty
  13. Where did Andrew go shark diving?
    Answer: Gansbaai, South Africa

دروس أخرى في Unit 16: Have You Ever...? · هل سبق لك أن...؟