كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) › Unit 2: What Are They Making? · ماذا يصنعون؟

Reading & Conversation: E-Learning Is Easy! · القراءة والمحادثة: التعلم الإلكتروني سهل

الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) · Unit 2: What Are They Making? · ماذا يصنعون؟ · Lesson 2-3 · الفصل الدراسي الأول

العب هذا الدرس

Lesson idea · فكرة الدرس

Reading about web videos and e-learning, and an interview with Jet Chang about his martial arts documentary.

Key points · أهم النقاط

Vocabulary · المفردات

e-learning: التعلم الإلكتروني
webcam: كاميرا الويب
executive: مدير تنفيذي
video clip: مقطع فيديو
online lessons: دروس عبر الإنترنت
how-to videos: فيديوهات تعليمية لطريقة عمل الأشياء
volcano: بركان
global warming: الاحترار العالمي

أسئلة الدرس (14 سؤالًا) · Questions

  1. What are web videos and webcams becoming?
    Answer: popular tools for e-learning
  2. How many video lessons does the Khan Academy have?
    Answer: over 3,000
  3. How much do the Khan Academy lessons cost?
    Answer: They're absolutely free.
  4. Which subjects does the Khan Academy teach?
    Answer: math, science, economics and history
  5. "Teachers usually use webcams in the classroom." According to the text, this is ____.
    Answer: false – many teachers show web videos
  6. "More and more people are learning online." This is ____.
    Answer: true
  7. You can probably learn how to fix a bike on the Web because ____.
    Answer: free how-to videos online can teach you
  8. The young executive staring into his laptop is perhaps ____.
    Answer: looking at Facebook or Skype
  9. Webcams make it possible for others to ____.
    Answer: see you when you are talking online
  10. What kind of project is Jet Chang working on?
    Answer: a documentary series about martial arts
  11. Where are they filming the studio scenes?
    Answer: in Hong Kong
  12. Is Jet using a stuntman?
    Answer: No, he's doing the stunts all by himself.
  13. According to Jet, karate today is about ____.
    Answer: physical strength and balance
  14. Are they planning a lot of episodes?
    Answer: Yes, if the first episode is a success.

دروس أخرى في Unit 2: What Are They Making? · ماذا يصنعون؟