كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) › Unit 4: Favorite Pastimes · الهوايات المفضلة

Unit 4 Vocabulary & Functions · مفردات ووظائف لغوية

الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) · Unit 4: Favorite Pastimes · الهوايات المفضلة · Lesson 4-1 · الفصل الدراسي الأول

العب هذا الدرس

Lesson idea · فكرة الدرس

Free-time activities and hobbies; what young people in Saudi Arabia and the U.S. do online.

Key points · أهم النقاط

Vocabulary · المفردات

pastime: هواية/تسلية
hobby: هواية
leisure: وقت الفراغ
hang out: يقضي الوقت مع الأصدقاء
work out: يتمرن رياضيًا
board game: لعبة لوحية
food court: ساحة المطاعم
current events: الأحداث الجارية
physical fitness: اللياقة البدنية
indoor climbing: التسلق الداخلي
unusual: غير مألوف
relaxing: مريح

أسئلة الدرس (13 سؤالًا) · Questions

  1. They ____ in the gym three times a week. (exercise)
    Answer: work out
  2. Young people often ____ with friends at the mall. (spend time together)
    Answer: hang out
  3. Chess and Scrabble are ____.
    Answer: board games
  4. I watch the news every evening to learn about ____ around the world.
    Answer: current events
  5. What do most young Saudi Internet users do online (94.5%)?
    Answer: participate in social or professional networks
  6. What percentage of young Saudi users download software and apps?
    Answer: 84%
  7. What do most U.S. teens do online (89%)?
    Answer: send and receive emails
  8. "Teens seldom buy things online." This is true because only ____ buy things online.
    Answer: 43%
  9. My brother is 15 and my sister is 17. They're both in their ____.
    Answer: teens
  10. How often does Ali practice basketball?
    Answer: three times a week
  11. What does Josh know how to do very well?
    Answer: ice-skate
  12. A: "Can you ski?" B: "Yes, I ____ how to ski. I learned last winter."
    Answer: know
  13. Flying model airplanes is an ____ hobby. Not many people do it.
    Answer: unusual

دروس أخرى في Unit 4: Favorite Pastimes · الهوايات المفضلة