كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) › Unit 5: Is There Any Ice Cream? · هل يوجد أي آيس كريم؟

Unit 5 Vocabulary: Food & Ordering · المفردات: الطعام وطلب الوجبات

الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) · Unit 5: Is There Any Ice Cream? · هل يوجد أي آيس كريم؟ · Lesson 5-1 · الفصل الدراسي الأول

العب هذا الدرس

Lesson idea · فكرة الدرس

Food and drink words, menu categories, and expressions for ordering food in a restaurant.

Key points · أهم النقاط

Vocabulary · المفردات

appetizer: مقبلات
main course: الطبق الرئيس
dessert: حلوى
beverage: مشروب
seafood: مأكولات بحرية
grilled: مشوي
fried: مقلي
roasted: محمّص/مشوي في الفرن
steamed: مطهو بالبخار
baked: مخبوز
take-out food: طعام سفري
lettuce: خس
cucumber: خيار
shrimp: روبيان

أسئلة الدرس (14 سؤالًا) · Questions

  1. Soup and shrimp are on the menu under ____.
    Answer: appetizers
  2. Apple pie, cheesecake and ice cream are ____.
    Answer: desserts
  3. Coffee, tea and fresh fruit juice are ____.
    Answer: beverages
  4. I don't eat meat, but I love ____ like shrimp and fish.
    Answer: seafood
  5. Lettuce, carrots and cucumbers are ____.
    Answer: vegetables
  6. On the menu, all main courses come with ____.
    Answer: baked potato or rice
  7. Fish cooked over hot water is ____.
    Answer: steamed
  8. "For here or to go?" – "To go, please." The customer wants ____.
    Answer: take-out food
  9. Worker: "May I take your order?" Customer: "____"
    Answer: I'd like the chicken sandwich.
  10. "Would you like some dessert?" – "____"
    Answer: Yes, please.
  11. Choose the correct partitive: a ____ of coffee
    Answer: cup
  12. Choose the correct partitive: a ____ of cake
    Answer: piece
  13. The customer says "Let me see." because he ____.
    Answer: needs time to think
  14. "Here are your shrimp, sir. ____!" (wishing enjoyment)
    Answer: Enjoy

دروس أخرى في Unit 5: Is There Any Ice Cream? · هل يوجد أي آيس كريم؟