كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) › Unit 7: What Happened? · ماذا حدث؟

Reading & Writing: So You Want to Be COOL · القراءة والكتابة: هل تريد أن تكون رائعًا؟

الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) · Unit 7: What Happened? · ماذا حدث؟ · Lesson 7-3 · الفصل الدراسي الأول

العب هذا الدرس

Lesson idea · فكرة الدرس

Reading magazine advice on how to be cool; a good news/bad news conversation; writing a witness report.

Key points · أهم النقاط

Vocabulary · المفردات

appearance: المظهر
well-groomed: مهندم
compliment: يمدح
outgoing: اجتماعي
shy: خجول
confident: واثق
ignore: يتجاهل
stand up for yourself: دافع عن نفسك
attitude: الموقف/طريقة التفكير

أسئلة الدرس (13 سؤالًا) · Questions

  1. According to the magazine, what should you do first?
    Answer: think of your good qualities and list them
  2. What does the text say about clothes?
    Answer: They don't have to be expensive; they just have to look nice.
  3. "People usually like an ____ person." (friendly and not shy)
    Answer: outgoing
  4. What should you do if someone bothers you?
    Answer: defend yourself and say what you think
  5. What should you do with negative things people say about you?
    Answer: ignore them
  6. "Being cool doesn't mean being someone you are not." So you should ____.
    Answer: be yourself at all times
  7. Being cool is mostly a matter of ____.
    Answer: attitude
  8. Why will your friends respect and admire you?
    Answer: because you study hard and learn useful information
  9. What is the daughter's good news?
    Answer: She got an A on her history report.
  10. What is the daughter's bad news?
    Answer: She broke the washing machine.
  11. A: "Can I ask you a quick question? ____" B: "Sure, go ahead."
    Answer: It'll only take a minute.
  12. A witness report answers the five W's: who, what, where, when and ____.
    Answer: why
  13. In the witness report, what caused the explosion?
    Answer: The gas tank of the barbecue caught fire.

دروس أخرى في Unit 7: What Happened? · ماذا حدث؟