كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) › Unit 8: What's Wrong? · ما المشكلة؟

Grammar: Should/Shouldn't, When-Clauses & Pronouns · القواعد: should والجمل الزمنية بـ when والضمائر

الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) · Unit 8: What's Wrong? · ما المشكلة؟ · Lesson 8-2 · الفصل الدراسي الأول

العب هذا الدرس

Lesson idea · فكرة الدرس

Give and ask for advice with should/shouldn't; talk about habits and past events with when-clauses; use subject and object pronouns, possessive adjectives and possessive pronouns.

Key points · أهم النقاط

Vocabulary · المفردات

should: ينبغي
shouldn't: لا ينبغي
subject pronoun: ضمير فاعل
object pronoun: ضمير مفعول
possessive adjective: صفة ملكية
possessive pronoun: ضمير ملكية

أسئلة الدرس (15 سؤالًا) · Questions

  1. "What should I do about my bad grades?" – "You ____ study more."
    Answer: should
  2. "I have a stomachache." – "You ____ eat so much."
    Answer: shouldn't
  3. Ahmed has a toothache. He ____ go to the dentist.
    Answer: should
  4. The children have sore throats. They should ____ warm liquids.
    Answer: drink
  5. Faisal is afraid of shots. He should take some ____ instead.
    Answer: pills
  6. "What do you do ____ you have a cold?" – "I usually take some aspirin."
    Answer: when
  7. "What did you do when you ____ the flu?" – "I stayed in bed."
    Answer: had
  8. Tom likes football. → ____ likes football.
    Answer: He
  9. Tom likes football. → He likes ____.
    Answer: it
  10. ____ favorite sport is football. (Tom's)
    Answer: His
  11. It's not Tom's football. It's my football. It's ____.
    Answer: mine
  12. Charles sat next to ____ on the bus. (me)
    Answer: me
  13. The doctor gave ____ a prescription. (Sam)
    Answer: him
  14. These are not their jackets. Those jackets are ____.
    Answer: theirs
  15. Mr. Parker told ____ to put on our jackets.
    Answer: us

دروس أخرى في Unit 8: What's Wrong? · ما المشكلة؟