كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) › Unit 8: What's Wrong? · ما المشكلة؟

Unit 8 Vocabulary: Illnesses & Parts of the Body · المفردات: الأمراض وأعضاء الجسم

الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) · Unit 8: What's Wrong? · ما المشكلة؟ · Lesson 8-1 · الفصل الدراسي الأول

العب هذا الدرس

Lesson idea · فكرة الدرس

Common illnesses, their symptoms, parts of the body, and asking about a health problem.

Key points · أهم النقاط

Vocabulary · المفردات

symptom: عَرَض
fever: حُمّى
flu: إنفلونزا
cough: كحة/سعال
sore throat: التهاب الحلق
stomachache: ألم المعدة
toothache: ألم الأسنان
earache: ألم الأذن
headache: صداع
runny nose: سيلان الأنف
sneeze: يعطس
prescription: وصفة طبية
medicine: دواء
liquids: سوائل

أسئلة الدرس (13 سؤالًا) · Questions

  1. A sign of an illness, like a runny nose, is a ____.
    Answer: symptom
  2. A high body temperature is a ____.
    Answer: fever
  3. Pain in the tooth is a ____.
    Answer: toothache
  4. Pain in the ear is an ____.
    Answer: earache
  5. Sarah has the flu. Her symptoms are ____.
    Answer: fever and a runny nose
  6. Peter has a ____. His symptoms are diarrhea and vomiting.
    Answer: stomachache
  7. Maria has a sore throat. She has ____.
    Answer: pain in the throat
  8. Charles has a ____. His symptoms are a sore chest and long periods of coughing.
    Answer: cough
  9. What is a normal body temperature?
    Answer: 37.0°C (98.6°F)
  10. A paper from the doctor that lets you get medicine is a ____.
    Answer: prescription
  11. A: "You look sad. ____" B: "I lost my wallet."
    Answer: What's the matter?
  12. "I wanted to invite you to dinner, but you're sick." – "____"
    Answer: That's a shame!
  13. Which part of the body do you use to hear?
    Answer: ear

دروس أخرى في Unit 8: What's Wrong? · ما المشكلة؟