كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) › Unit 4: Favorite Pastimes · الهوايات المفضلة

Reading & Conversation: Sky HIGH! · القراءة والمحادثة: عاليًا في السماء

الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) · Unit 4: Favorite Pastimes · الهوايات المفضلة · Lesson 4-3 · الفصل الدراسي الأول

العب هذا الدرس

Lesson idea · فكرة الدرس

Reading about aeromodelling (radio-controlled model airplanes) and a conversation about an unusual hobby.

Key points · أهم النقاط

Vocabulary · المفردات

aeromodelling: هواية الطائرات النموذجية
radio-controlled: يُتحكم به لاسلكيًا
wingspan: عرض الجناحين
propulsion: الدفع/طريقة تشغيل المحرك
jet turbine: توربين نفاث
sophisticated: متطور
aerobatics: حركات بهلوانية جوية
competition: مسابقة

أسئلة الدرس (14 سؤالًا) · Questions

  1. What is the "big thing" in aeromodelling nowadays?
    Answer: radio-controlled airplanes
  2. How do people control the movement of the planes?
    Answer: through radio signals
  3. What is the wingspan of the Mini Flyer-plane?
    Answer: 9 inches (23 centimeters)
  4. What is the wingspan of the huge passenger jet models?
    Answer: 9 meters (29 1/2 feet)
  5. How much do the airplanes cost?
    Answer: from $30 to several thousand dollars
  6. How fast can jet models travel?
    Answer: 380 kilometers per hour
  7. Jet models are faster than ____.
    Answer: a Formula 1 race car
  8. In the competition, the students test different kinds of ____: some planes use rubber bands and some use small motors.
    Answer: propulsion
  9. How many members does the Academy of Model Aeronautics have?
    Answer: more than 170,000
  10. What is Rick's hobby?
    Answer: flying model airplanes
  11. How often does Rick fly?
    Answer: normally on the weekend
  12. What does Jason think Rick's hobby is at first?
    Answer: flying real planes
  13. What does Rick invite Jason to do?
    Answer: come along to the flying club sometime
  14. A: "I work in action movies. I jump from buildings and cars." B: "____ you perform stunts? That's amazing!"
    Answer: You mean

دروس أخرى في Unit 4: Favorite Pastimes · الهوايات المفضلة